Herkese merhaba,günlük bloglarımızın bugünkü bölümünde Metin 2 Canlılık Ne İşe Yarar ? Konusuna değineceğiz.

İlk olarak sizlere birazcık Metin2'den bahsedelim.


Metin 2 Nedir?


Metin2 Ymir Entertainment Tarafından Güney Kore'de geliştirilen bir çevrimiçi rol yapma oyunudur. Oyun ilk olarak 2005 yılında yayınlanmıştır. Oyundaki oyuncuların amacı canavarları öldürerek deneyim puanı kazanmak ve karakterini geliştirmektir. Karakterinin zırh,aksesuar ve silahlarını geliştiren oyuncular sunucu sıralamalarında yüksek sıralara çıkmaya çalışmaktadır. Oyun içi seviye limiti 2007 ve 2013 yılları arasında 99'du ancak bu sınır 2013'te 105,2015'te 120'ye çıkmıştır. Oyun içindeki MOB yani canavarların daha güçlü olanlarının çok daha fazla Deneyim Puanı kazandığını hatırlatmakta fayda var. 


Canlılık Nedir?

Metin2'ye başlayan oyuncuların bazıları Metin2 Canlılık Ne İşe Yarar? Konusunu merak etmektedirler. İngilizce sürümde ismi "Vitality" olan "Canlılık",oyuncunun karakterine ekstra istatistikler kazandırır.

Canlılık oyun içi karakterinizin hayata kalması ile doğrudan ilişkilendirilebilen bir özelliktir. Çünkü Canlılık'ı az olan bir karakter oyundaki diğer karakterlerden daha hızlı hasar alacaktır. Bu sebeple karakterinin daha dayanıklı olmasını isteyen oyuncuların Canlılık özelliğinin üstüne daha fazla düşmelilerdir.  

 1 Canlılık (Oyuncular arasındaki ismiyle VIT) oyunculara;

+40 Max HP

+5 Max ST

+0.8 Savunma

+0.35 Büyü Savunması kazandırırken, Lycan karakteri için ekstra istatistiksel etkileri bulunur.

Canlılık özelliği oyundaki başka bir özellik olan Çeviklik ile oldukça fazla karıştırılmaktadır ancak bu iki özellik aynı değildir.